Tapaus Hodorkovski ja hänen jenginsä


Sionistinen oligarkia suoritti ensin vallankaappauksen Venäjällä (Wilton 2000) ja lopuksi vuosikymmeniä myöhemmin kyseisen eliitin hengenheimolaiset anastivat vielä pääomat luhistuneesta Neuvostoliitosta. Jeltsinin virkakautena Venäjältä siirtyi satojen, ehkä tuhansien miljardien arvosta valuuttaa kriminaalin oligarkian toimesta länteen. Täytyy suuresti hämmästellä sitä moraalista mädänneisyyttä, jonka inspiroimana monet läntiset vaikuttajat ovat syyttäneet Venäjää ihmisoikeusrikkomuksista kuten myös siitä, että Hodorkovski muka olisi poliittisen ajojahdin uhri sekä silloisen pääministeri Vladimir Putinin koston kohde. Hodorkovski on yksi näkyvimmistä sionistisen ylimystön eli Israel-myötämielisen eliitin vaikutuspiiriin kuuluvista henkilöistä, joka osallistui tehokkaasti esimerkiksi Venäjän ryöstöön.

Yleisen tiedon mukaan liikemies Mihail Borisovitš Hodorkovski rikastui 1990-luvun alussa Jukos-öljy-yhtiön yksityistämisen myötä päästyään yhtiön pääomistajaksi ja johtajaksi. Hodorkovski tuomittiin vuonna 2005 veronkierrosta kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen. Vuonna 2011 hänelle luettiin talousrikoksista uusia tuomioita, joiden olisi pitänyt kestää vuoteen 2016 saakka.

Venäjän presidentti Vladimir Putin armahti Hodorkovskin noin viikko sitten (DN 24.12.2013).

Pelkästään sekularismiin, rahan ja vallan ihannointiin perustuvat läntiset arvot innostavat läntisiä valtamedioita ja poliittisia auktoriteetteja idealisoimaan sitä julkeaa rosvojoukkoa, jota erikoisesti Hodorkovski joukkoineen edusti ja kenties edustaa. Tästä saa hyvän kuvan katsomalla Suomen valtavirtamedian tuottamia hysteerisen positiivisia julkaisuja mainitun ”sionistiruhtinaan” vapautumiseen liittyen. (1)

Länsimaiden Israel-myönteisen aristokratian ylistämiskampanja viestittää selvästi, että USA:n ja Euroopan unionin poliittinen eliitti medioineen on alistunut sionistisen mafian lakeijaksi. Venäjä-kriitikoiden mielestä Hodorkovski joutui oikeuteen siksi, että hän olisi ollut taloudesta ja politiikasta eri linjoilla Putinin kanssa. Tämä ex-oligarkki ei kuitenkaan ollut poliittinen vanki, vaan talousrikollinen.

Kuinka sionistinen eliitti ryösti Venäjän?

Venäläisen sionistisen mafian vaikutusvaltaisimmat ”liikemiehet” Leonid Borisovitš Nevzlin ja Hodorkovski perustivat Menatep-pankin vuonna 1990. Mäkisen mukaan Hodorkovskin oli pakko perustaa Menatep-pankki saadakseen lainaa tietokonekauppoja varten. Neuvostoliitossa valtion pankeilla oli lupa rahoittaa ainoastaan muita pankkeja sekä valtion taloussuunnitelmiin kuuluvia valtion yrityksiä (Mäkinen s. 25. 2003).

Virallisesti Neuvostoliito hajosi vuonna 1991 ja Venäjän presidentti Boris Jeltsin aloitti yksityistämisohjelmansa vuonna 1992. Tämä Jeltsinin valtion kansallisvarallisuuden jakaminen pienehkölle sionistiselle piirille oli kuvottavan petollinen operaatio Venäjän köyhyydessä elävää kansaa kohtaan. Israel-myötämielinen ylimystö sijoitti omaisuutensa lännessä sijaitseviin sionistisen eliitin pankkeihin. Kuten yllä jo mainittiin Venäjältä virtasi mittaamattomat määrät valuuttaa ”silmänräpäyksessä” läntisiin maihin. Kuitenkaan sionistinen oligarkia ei investoinut ensinkään ryöstösaalistaan kotimaahan, vaan kaikki kipattiin ulkomaille. Herra tietää kuinka paljon ulkomaiset sionistien pankit hyötyivät varojen siirrosta, mutta ainakin Venäjä köyhtyi ennätysvauhdilla.

Hiukan tarkemmin kuvattuna teollisuuden yksityistämisohjelma merkitsi seuraavaa: Yksityistämisohjelman ja hintojen vapauttamisen ansiosta koitui raju inflaatio, jollaiseen Venäjällä ei ollut totuttu. Yksityistämishuutokaupoissa myytiin valtaosa yksityistettyjen yritysten osakkeista. Yleisesti ottaen kansa ei voinut tai osannut käyttää valtiolta saamiaan ostokuponkeja tarkoitetulla tavalla, vaan tavallisesti ne päätyivät pilkkahinnalla eliitin käsiin.

Seurauksena oli ”villin idän ryöstötalous”, jossa menestyivät etupäässä ne, jotka olivat valmiissa asemissa eli heillä oli tuttavaverkostot jo Neuvostoliiton aikana. He kykenivät keinottelemaan itselleen omaisuuksia lainaamalla rahaa matalalla korolla ja odottamaan, että inflaatio ehtisi madaltaa rahan arvon ennen takaisinmaksua. Kykeneville ja röyhkeille hyvien suhteiden käyttäjille kasaantui jättiläismäisiä omaisuusmassoja, kun taas tavallisella kansalla ei ollut pienintäkään mahdollisuutta osallistua peliin.

Yksityistämisohjelman puitteissa valtiolta hävisi ensiksi arvokasta omaisuutta ja sen haltuun jäivät lukuisat tuotantolaitokset, jotka eivät kelvanneet kenellekään. Verotusjärjestelmän alkeellisuuden seurauksena suurliikemiehet säästyivät maksamasta veroja ja köyhimmät eivät varojen puuttuessa kyenneet maksamaan omiaan: valtion kassa köyhtyi nopeasti. Valtio joutui myymään loppujakin kannattavasta omaisuudestaan. Tämä tarkoitti erityisesti öljy- ja kaasuteollisuutta sekä arvokkaita raaka-aineita.

Yllä olevaan on käytetty seuraavia lähteitä apuna. Lähteissä ei kuitenkaan suoraan puhuta sionistisesta eliitistä: (2)

Kommentit

Mainittakoon vielä, että hiukan ennen Hodorkovskin pidätystä Kansallisen strategiainstituutin perustaja ja johtaja Stanislav Belkovsky raportoi analyysissään siitä kuinka ”Venäjällä valmistaudutaan oligarkian operoimaan vallankaappaukseen”. Hänen mukaansa Jukosissa suunniteltiin oligarkian salaliittoa Vladimir Putinin kaatamiseksi ja mahdollisesti oligarkian hallintaan perustuvan parlamentaarisen tasavallan luomisesta presidenttijärjestelmän sijaan. Tavoitettaan varten Hodorkovski sponsoroi tai lahjoi useita puolueita. Oligarkia markkinoivat vallankaappaustaan ”nykyaikaistamisena”, mutta todellisuudessa kysymyksenä oli oligarkian konklaavin eli harvainvallan synnyttäminen yksityistämisprosessissa.

Jeltsin oli myös saanut vaalirahoitusta vuonna 1996 Menatep-pankilta, jonka antama rahoitus oli reilusti ylittänyt lain sallimat rajat. Niinpä Jeltsin tyytyväisenä antoi osuuksia valtion omistamista luonnonrikkauksista tukijoilleen sionisteille. Kuten sanottu 70 prosenttia Venäjän mittavista julkisista kaasu-, öljy- ja metalliyrityksistä jaettiin Israel-myönteiselle ylimystölle. (3)

Oliko Jeltsin oli kääriytynyt sionistisen eliitin verkkoon perhesuhteidensa perusteella?

Lopuksi en malta olla mainitsematta yhdestä huomiosta: Nimittäin Neuvostoliiton hajottamista voidaan pitää osoituksena siitä, että molemmilla jättivaltioilla, sekä Amerikan Yhdysvalloilla, että silloisella Neuvostoliitolla oli sama salainen ”isäntä” organisaatio, nimittäin sionistinen eliitti tai mafia. Luonnollisesti tämä samainen järjestö hallitsee nykyistä USA:ta, mutta Venäjällä kyseisen eliitin ote on ehkä hiukan lipsunut Putinin tiettyjen oikeamielisten toimenpiteiden ansiosta.

Itse armahduksesta puheen ollen selvää tietysti on, että Hodorkovskin vapauttamiseen on vaikuttanut tulevat Sotshin talviolympialaiset 2014 Venäjällä.

Markku Juutinen

Lähteet

Wilton, Robert (2000). ROMANOVIEN VIIMEISET PÄIVÄT Kuinka tsaari Nikolai II ja hänen perheensä murhattiin. Tabernaculum Dei ry.

Dagens Nyheter (24.12.2013). Chodorkovskij söker Schengen-visum. Saatavilla http://www.dn.se/nyheter/varlden/chodorkovskij-soker-schengen-visum/

1. http://yle.fi/uutiset/hodorkovski_tapaa_poikansa_berliinissa/6997331?origin=rss&ref=leiki-uu

http://yle.fi/uutiset/pussy_riotin_jasenet_toivovat_hodorkovskista_seuraavaa_venajan_presidenttia/7002283

http://yle.fi/uutiset/hodorkovski_en_tieda_paljonko_minulla_on_rahaa/6998028?ref=leiki-uu

http://yle.fi/uutiset/hodorkovski_haluaa_vapauttaa_venajan_poliittiset_vangit/6998001

2. Mark Hollingsworth – Stewart Lansley, Londongrad: From Russia with Cash; The Inside Story of the Oligarchs (Fourth Estate, 2009); Naomi Klein, Tuhokapitalismin nousu (WSOY 2008, alkuteos The Shock Doctrine. The Rise of Disaster Capitalism, Penguin Books 2007); Anne Sailas – Ilmari Susiluoto – Martti Valkonen, Venäjä, jättiläinen tuuliajolla (Kleio, Edita, Helsinki 1996), s. 185-224; Eric Shiraev, Russian Government and Politics (palgrave macmillan 2010), s. 234.

3. http://juhamolari.blogspot.se/2011/01/venajalla-oikeus-ratkaisi-ei-raha.html

Suuri maa, pitkä kvartaali (2003) Sitra. Tapani Mäkinen. Saatavilla (alkaen sivulta 25). http://www.sitra.fi/julkaisut/Raportti48.pdf

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s