Vaalit 2015: Cannabiksesta tehtävä kansanäänestys


Me allekirjoittaneet ajamme cannabiksen laillistamisesta päättävää kansanäänestystä järjestettäväksi tulevalla vaalikaudella.

Perustelemme kantaamme sillä, että nykyinen kieltolaki ei estä tai vähennä käyttäjien määrää. Nuoret jotka hankkivat cannabista, joutuvat usein hankkimaan sitä alamaailmasta rikollisilta ja heidän on mahdollisuus joutua sitä kautta huonoon seuraan ja vahvempien huumeiden käyttäjiksi kaikkine lieveilmiöineen.

Cannabiksen aiheuttamia psykooseja ei ole osoitettu vedenpitävästi johtuneen nimenomaan cannabiksesta, vaan henkilöillä on saattanut olla muutenkin taipumuksia joutua psykoosiin. Neuropsykiatri ja Kalifornian yliopiston lääkekannabiksen tutkimuslaitoksen johtaja Igor Grant Yhdysvaltain tiedeviikolla San Josessa sanoi: ”Kaikenlaisten huumeiden suurkäyttäjillä voi olla muita ongelmia, kuten masennusta, ahdistusta ja psykiatrisia häiriöitä. Nämä pitäisi ottaa myös huomioon, sillä ne itsessään voivat aiheuttaa neurokognitiivisia ongelmia”. Cannabiksen yliannostukseen ei ole tiettävästi kuollut ketään. Se on todettu toimivaksi kivun lievittäjäksi. Ei myöskään aiheuta alkoholin käytön yhteyteen liittyviä ongelmia ja väkivaltaa.

Emme kannata ns. lääkecannabista siitä syystä, että sitä kontrolloi silloin sama taho joka kontrolloi kaikkea lääkintää muutenkin. Lääketehtaiden tarkoitus on kasvattaa osakkeenomistajien rahavaroja ja cannabis on osoittautunut lähes ilmaiseksi kivunhoidossa. Lisäksi siihen ei kotikasvatuksella tai luomutilalla lisätä riippuvuustekijöitä, kuten esim tupakkateollisuudessa lisätään. Vapaa kotikasvatus ja sovitun määrän hallussapito tulisi sallia samaan tyyliin kuin alkoholinkin kanssa. USA:ssa Coloradon osavaltio vapautti USA:ssa ensimmäisenä osavaltiona cannabiksen ja keräsi lailliseksi tehdyllä myynnillä ensimmäisenä vuonna 44 miljoonan dollarin verotulot. Myynti pitää tehdä valtiolle veronalaiseksi tuloksi ja tuotanto normaaliksi liiketoiminnaksi.

Koska lainsäädäntö vaatii asiassa muutoksen ja EU-direktiivit estävät cannabiksen vapauttamisen on selvää, että vain itsenäinen valtio sen voi tehdä ja asia etenee vasta kun Suomi saadaan irroitettua Euroopan Unionista. Cannabiksen tuotannosta tulisi Suomelle helposti uusi Nokia kunhan globaalit korporaatiot pidetään ulkona, eikä päästetä niitä sotkemaan maan talouden mahdollista uutta vientiveturia. Suomen vain pitää olla pari askelta edellä muita. Ei juosta muiden käskytettävänä, kuten nyt tapahtuu.

 

Minna Paananen, Arto Hämäläinen ja Antero Kangas

Itsenäisyyspuolueen Oulun piirin eduskuntavaaliehdokkaat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s